...........................................

...........................................

Et projekt af:


Copyright 2011-2017
Bygget med Indexhibit

Lovgivning

Hvem må du fotografere?
Du skal huske at overholde reglerne for fotografering af mennesker. Du kan læse denne artikel om lovgivningen her: http://www.thephotographer.dk/Teknik/Andet/Lovgivningen.htm
Der findes desuden en artikel, der omhandler at spørge om tilladelse før du fotograferer her: https://www.fotomarathon.dk/2013/forberedelse-sporg-om-tilladelse/

Hvor må du ikke fotografere?
Som udgangspunkt må du ikke fotografere på privat område uden at have fået tilladelse af ejeren. Du må som udgangspunkt heller ikke fotografere ind på et privat område. Nogle offentlige steder er det forbudt at fotografere uden en skriftlig tilladelse, som du kan vise når du bliver stoppet - og det bliver du.
Det er f.eks:
DSB - det er forbudt at fotografere på hele DBS' område. F.eks. i tog, på perroner og stationer.
Bane Danmark - de står for alle togskinner i hele Danmark og her er det heller ikke tilladt at fotografere. Desuden er det ulovligt at færdes på togskinnerne uden tilladelse.
Metroen - overalt på Metroens område er det ulovligt at fotografere. F.eks. i Metro togene og på perroner.
Tivoli - det er ikke tilladt at fotografere i Tivoli, men vagterne blander sig dog ikke i almindelige besøgendes fotografer, men hvis du møder op med det store udstyr, kan du få problemer. Det er dog muligt at få en tilladelse i informationen.